tofu
Namai,  Receptai

Trys nerealūs receptai su tofu

 

Tofu, arba sojų varškė – puikus sojų produktas, iš kurio galima pagaminti beveik viską. Kadangi tofu savo konsistencija ir net skoniu šiek tiek primena varškę, jį tinka dėti į patiekalus kaip varškės pakaitalą. Tofu nekaloringas, neįkyrus savo skoniu, gausus baltymų, todėl įtraukę šį produktą į savo racioną nepasigailėsite. Štai trys nerealūs tofu receptai, kuriuos rekomenduojame išmėginti.

 

Makaronų sriuba su tofu ir vištiena pagal Jamie Oliver

 

Šiam patiekalui reikės: 2 svogūnų, 2 skiltelių česnako, griežinėlio imbiero, 4 vištienos šlaunelių be odelės, žemės riešutų aliejaus, sezamų aliejaus, 1 žvaigždinio anyžiaus, 1 šaukšto sojų padažo, 100 gramų ryžių makaronų, žiupsnelio kalendrų, šiek tiek šviežių mėtų, 100 gramų tofu, šviežios aštrios raudonosios paprikos, 100 gramų špinatų, jūržolių nori, 1 laimo citrinos. Nulupkite svogūnus, česnaką ir imbierą ir smulkiai juos supjaustykite. Nuimkite vištieną nuo kaulo ir pasmulkinkite ją. Gilioje keptuvėje įkaitinkite žemės riešutų aliejų ir kepinkite svogūnus, česnaką ir imbierą, kol suminkštės. Sudėkite į keptuvę vištieną, įpilkite sezamų aliejaus ir kepinkite kelias minutes. Įmeskite į keptuvę žvaigždinį anyžių ir įpilkite apie 700 ml vandens. Leiskite sriubai užvirti ir sumažinkite ugnį. Virkite apie 35-40 minučių. Skaninkite sriubą sojų padažu. Atskirame puode išvirkite ryžius ir sudėkite juos į dubenėlius, iš kurių valgysite. Pasmulkinkite žoleles, špinatus, aštriąją papriką, nori jūržoles, susmulkinkite tofu. Užpilkite makaronus sriuba ir suberkite likusius ingredientus. Įspauskite laimo sulčių.

 

Tofu su paprikomis

 

Ingredientai: 250 gramų kietojo tofu, 1 raudonoji paprika, 1 geltonoji paprika, 1 skiltelė česnako, pusė sultinio kubelio, ¼ stiklinės riešutų sviesto, 2 šaukštai sojų padažo, arbatinis šaukštelis klevų sirupo, 2 šaukštai aliejaus, ryžiai, žiupsnelis sezamo sėklų. Nusausinkite tofu ir supjaustykite kubeliais. Dubenyje sumaišykite sojų padažą, klevų sirupą, smulkiai pjaustytą česnaką ir šaukštą aliejaus. Šį paruoštą marinatą pilkite ant tofu kubelių ir palikite 20 minučių. Tuomet įkaitinkite keptuvėje aliejų, suberkite nusausintą tofu ir kepinkite apie 5 minutes. Suberkite lazdelėmis pjaustytas paprikas ir kepinkite, kol jos suminkštės. Vandenyje ištirpinkite sultinį, sudėkite riešutų sviestą ir masę gerai išmaišykite. Supilkite masę į keptuvę ant tofu ir daržovių ir kepkite 2 minutes. Šį gardumyną patiekite su virtais ryžiais, apibarstykite patiekalą sezamo sėklomis.

 

Keptas tofu su imbieriniu padažu

 

Jums reikės: pakuotės tofu sūrio, aliejaus, šiek tiek sezamų sėklų, svogūnų laiškų, ryžių, 2 šaukštų sojų padažo, šiek tiek vandens, 1 šaukšto cukraus, žiupsnelio čili pipirų, skiltelės česnako, nemažo griežinėlio imbiero. Įkaitinkite gilią keptuvę su aliejumi ir sumeskite į ją kubeliais pjaustytą bei nusausintą tofu. Apskrudinkite tofu vis pamaišydami. Būtų gerai, kad tofu gabalėliai šiek tiek pagelstų. Apkepintą tofu nusausinkite lėkštėje. Į puodą įpilkite šiek tiek aliejaus, vandens, sojų padažo, suberkite pertrintą imbierą, cukrų, čili pipirus, smulkintą česnaką. Virkite padažą ir nuolat maišykite. Kitame puode išsivirkite ryžius. Į lėkštę, iš kurios valgysite, dėkite ryžius, tuomet tofu gabalėlius, apipilkite padažu. Patiekalą puoškite smulkintais svogūnų laiškais ir sezamo sėklomis.

Straipsnį patalpino ekomokslas