Receptai

Tinkamas alyvuogių aliejaus pasirinkimas

Norint, kad visi gaminami patiekalai būtų skanūs, vien tik mokėti gaminti nepakaks. Labai svarbu yra ir tinkamai pasirinkti produktai. Jeigu norite gauti pačius geriausius skonius, tada visi ingredientai turėtų būti patys geriausi, pradedant nuo pipirų ir baigiant aliejumi. Kalbant apie pastarąjį, jo pasirinkimas gali būti sudėtingas, todėl šį straipsnį parengėme būtent tam, kad išsirinkimas būtų kuo paprastesnis.

Ekologiškumas yra didelis privalumas

Tikriausiai jau daugelis žino, kad ekologiški produktai duoda labai daug naudos. Tačiau dažniausiai, kai pradedama kalbėti apie ekologiškumą, pirmoji mintis, kuri šauna į galvą yra daržovės ir vaisiai, o daugiau apie jokius produktus nėra kalbama. Tačiau reikėtų žinoti, kad kuo daugiau jūsų maisto racione bus produktų, kurie bus ekologiški, tuo daugiau gausite naudos ir mažiau teršite organizmą nereikalingomis medžiagomis. Tad jeigu iki šiol būtent ir rinkotės tik ekologiškus vaisius ir daržoves, pats metas pradėti rinktis ir ekologišką alyvuogių aliejų. Jis bus kur kas naudingesnis, nei įprastas ir duos žymiai daugiau naudos. Ekologišką alyvuogių aliejų galite atrasti ten, kur yra parduodami gurmaniški produktai, dažniausiai tai yra internetinėse parduotuvėse.

Tinkama pakuotė yra labai svarbu

Verta atsiminti ir tai, kad neužtenka rinktis vien tik kokybiško alyvuogių aliejaus. Svarbu dėmesį kreipti ir į patį įpakavimą. Tikriausiai esate matę įvairius aliejus, kurie supilstyti į skirtingas pakuotes. Kai kurie iš jų yra pilstomi į permatomas, o kai kurie į tamsias. Aišku, nereikia galvoti, kad į permatomas pakuotes yra pilstomi tik pačios blogiausios kokybės aliejus, kai kurioms rūšims tinka ir tokia pakuotė. Tačiau kalbant apie alyvuogių aliejų, labai svarbu, kad jis būtų tamsioje arba nepermatomoje pakuotėje. Toks aliejus negali daug kontaktuoti su šviesa ir saule, tad taip norint jį apsaugoti, būtent tokiose pakuotėse jį reikėtų ir rinktis.

Į ką dar svarbu atkreipti dėmesį?

Pateikiame dar kelis svarbius dalykus, kaip jį reikėtų atpažinti, ar jis yra pačios aukščiausios rūšies:

  • Tinkama alyvuogių aliejaus spalva turėtų būti sodri ir gelsvai žalia;
  • Geras alyvuogių aliejus turėtų būti gana tirštas;
  • Kokybiško aliejaus kvapas turėtų priminti pomidorus, šiek tiek slyvas. Aišku, jis dar gali priklausyti ir nuo pačių alyvuogių, iš kurių yra gaminamas;
  • Jį ragaujant, neturėtumėte jausti riebumo, jis turėtų būti šiek tiek kartokas.