Receptai

Sveikos tuno salotos gali būti ir skanios

Dažniausiai, kai pagalvojame apie salotos, jos asocijuojasi su įvairiomis dietomis, todėl paprastai galvojama, kad jos nėra skanios. Tokius sukurtus mitus reikėtų griauti, nes šiais laikais yra sukurtas ne vienas skanus salotų receptas, kuris gali būti ir sveikas. Tad šiame straipsnyje plačiau pakalbėsime apie tuno salotas, kaip jas pasidaryti ne tik sveikas, bet ir skanias.

Kokį tuną reikėtų rinktis?

Žinoma, pats geriausias variantas, kurį galima pasirinkti yra šviežias tunas, pasirinkus tokį ingredientą tikrai žinosite, kad tokios salotos yra tikrai sveikos. Tačiau mūsų krašte tokios šviežios žuvies gauti praktiškai nėra galimybės, tad ją galima rinktis šaldytą arba jau atšildytą. Kad sveikos tuno salotos būtų itin gardžios, tuno gabalėlį reikėtų lengvai pakepti, geriausia ant grilio arba grilio keptuvės. Jo nereikėtų perkepti, nes tuomet tuno mėsa gali labai išsausėti. Tokią žuvies mėsą pakanka pagardinti druska ir pipirais, nes ji pati iš savęs turi daug skonio ir tikrai jos užgožti nereikalingais prieskoniais nereikia.

Kokias salotas ir padažą rinktis tuno salotoms?

Tuno salotos gali būti gaminamos iš skirtingų daržovių, tad į jas galite dėti praktiškai visas, kokios jums yra skanios. Rinkitės kaip įmanoma šviežesnes, kad skonis būtų tikrai ypatingas. Tad jose puikiai derės pomidorai, agurkai, raudonasis svogūnas, pasirinktos salotos. Taip pat, kad skonis būtų dar intensyvesnis, į jas galite įdėti ir marinuotas daržoves, tokias kaip karnišonai, marinuotos alyvuogės, marinuotos paprikos ir panašiai. Tad kiekvienas gali įjungti savo fantaziją ir dėti to, kas yra skanu. Prie tuno salotų puikiai tinka ant viršaus papjaustytas kietai virtas kiaušinis ir šilta bulvė. O geriausias padažas yra tyras alyvuogių aliejus, druska ir pipirai. Jeigu norite šiek tiek rūgštelės galite šiek tiek įspausti citrinos sulčių.

Jeigu negaliu rasti šaldyto ar jau atšildyto tuno

Tikrai ne visose parduotuvėse galima rasti tokios žuvies. Tačiau tai nėra didelė problema, nes tunas gali būti parduodamas skardinėse. O jo įmanoma atrasti visose parduotuvėse. Skardinėse tunas būna dviejų rūšių, tai yra aliejuje ir savose sultyse. Tad tikriausiai ne vienam kyla klausimas, kurį geriau rinktis. Vėlgi, čia yra kiekvieno apsisprendimas ir skonio reikalas. Jeigu nenorite pilti papildomai aliejaus, tai kuo puikiausiai galite rinktis tuną aliejuje ir tuomet visą turinį sumaišyti su daržovėmis. O jei norite padažą darytis patys, tuomet geriau jį rinktis savose sultyse. Prieš dedant į lėkšte šias sultis reikėtų nupilti.

 

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *