Jogurto- varškės- braškių desertasreikės 700 g nesaldaus jogurto, 300 g varškės, 600 g braškių, 35 g želatinos, cukraus pagal skonį želatiną užpilti 150 ml vandens ir palikti išbrinkti. Varškę pertrinti per sietelį, sumaišyti su jogurtu ir cukrumi.
Nuplautas ir nusausintas braškes supjaustyti, sudėti į masę. Ištirpinti želatiną, kai pravės įdėti keletą šaukštų jogurtinės masės, išmaišyti ir tuomet pilti į jogurtinę masę su braškėmis( aš to nepadariau ir iškart supylus kažkiek “sutraukė”) Masę sudėti į formą, išklotą maistine plėvele ir į šaldytuvą.
Galima sluoksnius daryti. Padalinti jogurto, varškės masę į 3 dalis. Į vieną dalį dar neįdėjus braškių įpilti želatinos- bus baltas sluoksnis. Į kitą- trintų braškių ir želatinos. Trečią- sumaišyti su pjaustytom uogom ir želatina.
Kiekvieną sluoksnį užpylus dėti į šaldytuvą, kai kažkiek pastings, tuomet pilti kt.