tortai internetu
Namai

Tortai internetu kiekvienai šventei

Kaip išsirinkti geriausią tortą internetu?

Tikrai sunkiai įsivaizduojame gimtadienį ar kitą asmeninę šventę be pagrindinio jos akcento – saldaus stalo ir torto. Tad bene viena sunkiausių užduočių būna išsirinkti norimo dydžio ir skonio tortą, kuris patiktų ir tiktų įvairaus amžiaus šventės dalyviams. Nuo ko reiktų pradėti jo paieškas, į ką atkreipti dėmesį kai siūlomi įvairūs sveikuoliški tortai internetu, tačiau jų neparagavus, gana sudėtinga išsirinkti tinkamiausią variantą?

Pirmas dalykas į ką reiktų atkreipti dėmesį, renkantis reikalingo dydžio tortą, tai svečių skaičius. Jei jūsų šventėje dalyvauja daug įvairaus amžiaus vaikų, tai geriau pasiruošti kelių rūšių skanėstų saldų stalą, kur vaikai patys galėtų smalsiai viską apžiūrėti ir išsirinkti kas jiems labiausiai patinka. Tad puikiai tiks įvairūs pyragėliai, batonėliai, vaisių krepšeliai, putėsiai, uogos, vaisiai ar desertai indelyje. Tradiciškai yra skaičiuojama, jog vienam šventės svečiui tektų apie 150 gramų torto ir dviejų ar trijų rūšių skirtingi desertai. Tad žinodami kiek šventėje bus žmonių, galite nesudėtingai paskaičiuoti kokio dydžio tortas jums labiausiai tiktų.

tortai internetu

Kitas gana svarbus kriterijus, renkantis sveikuolišką tortą – jo skonis. Įprastai renkantis tortą, galima rinktis norimo skonio biskvitą ir pertepimą. O pasirinkus sveikuolišką variantą, galima nuspręsti koks bus torto pagrindas ir priedai, kurie savo skoniu papildys vienas kitą ir leis atrasti naujus netikėtus derinius, kurie privers ne vieną šventės svečią maloniai nustebti, juos atradus nauju pavidalu. Todėl lengviausia išsirinkti tinkamiausią skonį, užsisakius degustacinį rinkinį, kurį sudaro skirtingo skonio torto gabalėliai.

Reiktų atkreipti dėmesį į tai, kad dažnu atveju, dalyvaujant suaugusiųjų šventėse, vaikams tortas nėra pagrindinis dėmesio objektas, dėl to, kad  jo puošyba būna daug subtilesnė. Vis daugiau žmonių renkasi sveikuolišką variantą –  tortą be cukraus masės papuošimų cheminių priedų ir skonio stipriklių. Tokie tortai yra pagaminti, naudojant ekologiškus, natūralius produktus, be gliuteno, glitimo, miltų ir net kiaušinių. Šiuos ingredientus pakeičiant džiovintomis datulėmis, avokadais ir įvairiomis sėklomis, papuošiat šviežiais arba liofilizuotais vaisiais ir uogomis, norimą saldumą išgaunant agavų sirupo, stevijos ar medaus pagalba. Taip pat šiuo metu ypač populiaru puošti tortus valgomais gėlių žiedais. Toks tortas ne tik taps šventės puošmena, bet ir patiks net ir išrankiausiems svečiams.