Patarimai

Kaip parašyti esė anglų kalba?

Lietuvoje itin didelė dalis žmonių mokosi anglų kalbą. Mes visi žinome, kokia svarbi yra anglų kalba šiomis dienomis, taip pat suprantame, kaip svarbu ne tik mokėti susikalbėti angliškai, bet ir mokėti rašyti šia kalba. Mokykloje turbūt bent kartą tikrai turėjote rašyti esė anglų kalba. Jei dabar esate moksleivis ir ruošiatės egzaminui arba esate studentas ir ruošiatės rašyti esė, tuomet jums įdomu, kaip parašyti anglų kalba? Na, jei jau bent kartą rašėte, tikrai žinote, kad Lietuvoje galiojančios taisyklės gerokai skiriasi nuo to, kas taikoma anglų kalba rašomai esė. Tad jei norite rasti darbų pavyzdžius ir atkreipti dėmesį į tai, kaip rašyti esė anglų kalba, turite ieškoti darbų internete. Tiesiog įveskite į užklausą: „Essay examples” ir rasite ne tik daug įvairių darbų, bet ir naudingų patarimų.

Ar galima kopijuoti jau parašytus darbus?

Kyla klausimas, gal galima ne patiems rašyti, o nukopijuoti jau parašytą darbą? Turbūt tie, kurie įpratę mažiau dirbti, tačiau gauti gerus pažymius, tikrai apie tai bent kartą galvojo. Visgi, jeigu norite, kad pažymys būtų geras ir nereikėtų kam nors bandyti įrodyti, kad esė buvo nekopijuotas, neturėtumėte kopijuoti. Deja, bet kopijuotas esė vargu, ar atneš jums sėkmę. Jei jūs jį radote internete, tai ir kiti ras. Jei norite gauti aukštą pažymį, verčiau peržiūrėkite esė pavyzdžius ir atkreipkite dėmesį į tai, kas padėjo kitiems gauti aukštus įvertinimus.

Kas svarbiausia rašant esė anglų kalba?

Turbūt esė anglų kalba, kaip ir lietuvių, turi būti parašyti ne tik be klaidų, bet ir naudojant platų žodyną. Kuo iškalbingesnis būsite raštu, tuo aukštesnio balo galite tikėtis. Neretai pasitaiko, kad darbas būna atliktas be klaidų, tačiau žodynas būna labai siauras, todėl balas krenta žemyn. Jei norite to išvengti, perverskite žodyną ir įsiminkite daugiau žodžių, kuriuos galėsite panaudoti rašant esė. Labai svarbu pasirinkti temą, kuri bus artima, tokiu būdu galėsite labiau išsiplėsti ir daugiau papasakoti apie tai, ką rašote.