Paslaugos

Liofilizuoti vaisiai: ką verta apie juos žinoti?

Bet kokius užkandžius mėgsta kiekvienas. Vieni renkasi sveikesnius variantus, kiti ne tokius naudingus. O užkandžiai gali būti patys įvairiausi. Vienas tokių pasirinkimų gali būti liofilizuoti vaisiai. Jie savyje turi naudingų medžiagų, yra patogiai valgomi. Todėl tikrai kiekvienas kaip įmanoma dažniau turėtų rinktis liofilizuotų vaisių užkandžius. Tad, ką dar reikia žinoti apie juos, norime plačiau papasakoti šiame straipsnyje.

Kokie produktai gali būti liofilizuojami?

Jeigu bent jau šiek tiek domėjotės liofilizuota produkcija, tuomet tikrai galėjote matyti, kad jų pasirinkimas yra pakankamai didelis. Tad praktiškai liofilizuotą produkciją galima skirstyti į tris pagrindines kategorijas:

  • Jų pasirinkimas yra pats didžiausias, nes tai pats populiariausias produktas. Labai daug kas renkasi juos kaip užkandžius, ypač juos mėgsta vaikai. Tad galima atrasti braškių, aviečių, ananasų ir kitų panašių vaisių.
  • Daržovės. Tai taip pat ganėtinai plati kategorija, tačiau tokios daržovės yra liofilizuojamos pagrinde kaip prieskonis. O daržovės irgi gali būti įvairios, tai yra česnakai, kukurūzai, pievagrybiai.
  • Mėsa. Ši kategorija dar nėra tokia populiari, ji tik mažais žingsniais skinasi kelią į priekį.

Ar tikrai liofilizuoti vaisiai yra sveikas produktas?

Pasižiūrėjus į liofilizuotų vaisių pakuotes ir pamačius sudžiovintus vaisius, tikrai ne visiems gali atrodyti, kad tai gali būti labai naudingas produktas. Tačiau net sunku patikėti, kiek viename vaisiaus gabalėlyje yra išsaugoma vitaminų. Todėl juos ypač patartina valgyti šaltuoju metų laiku, kai daug šviežių vaisių atrasti tikrai negalime. Vienas indelis liofilizuotų vaisių gali duoti pakankamą kiekį vitaminų, o juos valgant reguliariai, pakankamas naudingų medžiagų kiekis yra garantuotas.

Kodėl liofilizacija yra žymiai naudingesnis procesas nei kiti?

Iš anksčiau esame pripratę, kad įvairius vaisius ir daržoves vakuojame, marinuojame arba šaldome. Aišku, tai nėra blogai, bet palyginus, kokią naudą jie duoda su liofilizuotais vaisiais, tikrai nėra didelė. Liofilizuojant produktus yra naudojamas specialus metodas, kuris vaisius ar daržoves užšaldo labai greitai, tad jie taip staigiai negali prarasti visų gerųjų medžiagų, todėl savyje išsaugo viską, ką tik galima. Puiku ir tai, kad kai produktas yra paruošiamas, jis gali stovėti pakankamai ilgą laiką ir tai neturi jokios įtakos jų vitaminų kiekiui. Tad liofilizuoti vaisiai ar kitos daržovės yra naujas konservavimo būdas, kuris yra žymiai naudingesnis nei mums geriau žinomi.